Saté van eendenborst op een bedje van rode kool

Hoofdgerecht
  

under-heading

Saté van eendenborst op een bedje van rode kool

Ingredienten

2 eendenborsten
4 eetl. honing
1 eetl sesamzaad
1 eetl. zwarte sesamzaad
satéstokjes

½ grote rode kool of en heel kleintje
klontje boter
4 eetl. suiker
100 rode wijn azijn
peper en zout
2 theel. citroensap

Bereiding

Snij de rode kool ragfijn.
Verhit de boter in een pan en smoor de rode kool zachtjes aan. Voeg de suiker toe en roer deze er goed doorheen.
Blus de rode kool af met de rode wijn azijn en laat deze op een sudderplaatje ongeveer 20 minuten rustig zachtjes garen.
Roer af en toe door. Voeg indien nodig nog wat wijnazijn toe.

Week de satéstokjes in water.

Haal de vetlaag van de eendenborstjes en snij hier van het vlees mooie blokjes.
Doe 3 eetlepels honing in een schaal en schep hier de eendenborstblokjes doorheen. Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren.

Rijg het vlees aan de satéstokjes.
Smeer de eenden borststukjes in met de resterende ( 1 eetlepel) olie.
Meng de gewonen en zwarte sesamzaadjes en strooi die over de saté pennen.

Smeer een grilpan lichtjes in met olie en verhit hem goed.
Gril de eendenborst saté pennen enkele minuten, het vlees mag van binnen nog rosé zijn.

Maak de rode kool op smaak met zout, peper en wat citroensap.

Schep wat rode kool op een voorverwarmd bord en leg hier het vlees spiesjes op.
.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Gedeelte uit een kooklesrecept
print : Afdrukken