200 gr pluksla* naar keuze
250 gr buffelmozzarella
6 rijpe vijgen
4 eelt witte balsamico azijn
zeezout ( bv fleur de sel)
grof gemalen zwarte peper
½ theel. suiker
4 eelt olie
150 gr ham in dunne plakken bv serranoham of parmaham
* pluksla is een verzamelnaam van slasoorten die geen krop vormen maar als losse blaadjes geplukt worden zoals rucola, veldsla en eikenbladsla
Maak de sla schoon, schud ze droog.
Scheur de mozzarella in grove stukken
Was de vijgen, dep ze droog en snijd de steeltjes eraf.
Snijd de vijgen afhankelijk van de grootte in vieren of in zessen.
Roer de balsamico, zout, peper en suiker door elkaar.
Klop de olie erdoorheen.
Meng de sla, vijgen en de mozzarella met ¾ van de dressing.
Schik de sla mooi op een schaal of op borden.
Verdeel de ham erover en besprenkel de salade met de rest van de dressing.
: 4
: 15 minuten
: Tijdschrift: Foodies oktober 2011
: Afdrukken