Salade met peer en blauwe kaas

Voorgerecht
  

under-heading

Salade met peer en blauwe kaas

Ingredienten

2 plakken pancetta
2 eetl. gehakte hazelnoten
4 rijpe peren ( bv Doyenne du Comice)
Paar druppels citroensap
1 krop botersla
100 gr Bleu d’Auverge ( of Gorgonzola), in stukjes
4 eetl walnootolie
1 eetl witte wijn azijn
1 theel. Dijonmosterd
zeezout
peper, vers gemalen

Bereiding

Bak de plakken pancetta knapperig in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
Laat ze op keukenpapier afkoelen en breek ze in stukken.
Rooster de hazelnoten in een koekenpan droog en hak ze fijn.

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes.
Sprenkel de citroensap oven de peertjes, dit om bruin worden te voorkomen.

Verdeel de sla over de borden.
Leg de peer erop en verdeel de kaas erover.

Klop de olie, azijn en mosterd tot een dressing en voeg zout en peper naar smaak toe.

Sprenkel de dressing over de salade en garneer met hazelnoten en pancetta.

Serveer met knapperig brood en zoute boter en zet de zout en peper molen op tafel.

Tip:
Ook lekker als salade bij de hoofdmaaltijd; met gebakken camembert en stokbrood.

Bevat p.p.
300 Kcal
8 gr eiwit
23 gr vet
15 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Bijzonder
print : Afdrukken