Rosbiefspies met knoflookmayonaise

Slank
  

under-heading

Rosbiefspies met knoflookmayonaise

Ingredienten

voor de spies:
500 gr rosbief
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetle fijngehakte rozemarijnblaadjes
versgebakken zwarte peper
zout
1½ eetlepels zonnebloemolie
50 ml witte wijn

Voor de mayonaise:
1 sjalotje, fijngesnipperd
1½ eetlepels zonnebloemolie
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngesnipperd
2½ eetlepel mayonaise
1 eetlepel volle yoghurt
1 eetlepel melk

Bereiding

Snijd de rosbief in flinke dobbelstenen. Roer een marinade van de knoflook, rozemarijn, peper en zout, zonnebloem olie en witte wijn.
Schep het vlees erdoor en laat minimaal 30 minuten marineren.

Voor de mayonaise, verwarm de zonnebloem olie en fruit de knoflook, sjalot en het pepertje 3 minuten. Temper het vuur en voeg een paar eetlepels water toe. Laat het mengsel 5 minuten smoren.
Wrijf het mengsel door een zeef en laat afkoelen.

Klop een sausje van het pepermengsel, de mayonaise, de yoghurt en de melk.

Prik het vlees aan saté stokjes en rooster deze op een gloeiende BBQ bruin van buiten en rosé van binnen.
Serveer de spiesjes met de mayonaise.

Tip:
Lekker met stokbrood en een salade.


P.P.
265 kcal
20 gr eiwit
16 gr vet
1 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten + 30 minuten marineren
book : C1000: Lekker eten zonder fratsen
print : Afdrukken