Rosbief appel spekjes en knolselderijpuree

Hoofdgerecht
  

under-heading

Rosbief appel spekjes en knolselderijpuree

Ingredienten

Stuk rosbief ca 600 gr
wat boter
1 kleine knolselderij
250 ml melk
1 groenten bouillonblokje
3 eetlepels boter
zout en peper
nootmuskaat
2 goudrenetten
100 gr spekblokjes
veldsla

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Doe d knolselderij met d emelt in een pan en giet er voldoende water bij, zodat de knolselderij onderstaat. Voeg het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Kook de knolselderij in 10-15 minuten gaar.

Giet de knolselderij af en bewaar het kookvocht.
Pureer de knolselderij in een keukenmachine en voeg 2 eetlepels boter en wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat.

Bak de rosbief in boter rondom bruin, bak de rosbief daarna in zo' n 15 minuten mooi rrod-rose.
Haal de rosbief uit de pan en verpak dez ein aluminiumfolie en laat zo'n 15 minuten rusten.

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de spekblokjes krokant.

Verhit een eetlepel boter en bak hierin de appelpartje goudbruin.

Was de veldsla. Snijd de rosbief in niet te dikke plakken. Serveer met de knolselderij puree, het spek en de appel.
Maak het bord leuk op naar eigen inzicht

Opmerking:
- Het originele recept was met jonge spinazie ( daar kon ik die dag niet aan komen) en 4 biefstukjes a 150 gr.
- Tijdens het koken komt er een soort of melkvel over de knolselderij te liggen. Je kunt dit eraf scheppen maar helemaal lukt het niet.
Als je dan de knolselderij pureert lijkt het net of er geschifte mini klontjes door zitten. Nee ik kook de knolselderij niet meer in melk maar gewoon in water met of zonder toevoeging van een bouillonblokjes.
Herken jij dit laatste probleem en weet je een oplossing, laat het me even laat weten !
Maar misschien is het per melk merk verschillend, wie zal het zeggen...
Verder was het gerecht erg lekker.

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Tijdschrift : Foodies jan 2013
print : Afdrukken