Rode wijn saus van fond

Saus / Dressing
  

under-heading

Rode wijn saus van fond

Ingredienten

2 sjalotten
1 eetl boter
400 ml rode wijn ( categorie 9)
165 ml vleesfond ( is een ½ pot)
1 teentje knoflook, gepeld
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
100 gr ijskoude boter

Bereiding

Sjalotten pellen en heel fijn snipperen.
In wijde sauspan sjalot 5 minuten in 1 eetlepel boter fruiten.
Knoflook, tijm en laurier door sjalot scheppen.

Ingekookte saus boven andere pan door fijne zeef schenken.
Saus opnieuw verhitten tot kookpunt en op smaak brengen met zout en peper.
IJskoude boter in klontjes snijden. Pan van het vuur nemen. Boterklontjes in gedeeltes met garde snel door saus kloppen, zodat de saus licht bindt.
Saus op vlamverdeler of au bain Marie warm houden, maar niet meer laten koken.

Serveertip:
Lekker met gebakken biefstuk en aardappelpuree.

Foto: Niet alle gasten houden van evenveel saus, deze keer heb ik de saus op lepels op het bord erbij gelegd, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel saus je wenst.

P.P. 270 Kcal
2 gr eiwit
24 gr boter
3 gr koolhydraten

Variatie:
Voeg was pure chocolade toe aan de saus ( niet te veel). De saus past dan prima bij wildvlees zoals bv hertenbiefstuk.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2003 no 9
print : Afdrukken