Rode wijn saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Rode wijn saus

Ingredienten

1 kleine ui
25 gram boter
2 eetl. bloem
2½ dl rode wijn
2½ dl bouillon van tablet
2 eetlepels rode port
1 laurierblad
enkele takjes peterselie
zout & peper

Bereiding

Pel de ui en hak hem fijn. Fruit in een pannetje met dikke bodem de ui in de boter.
Roer de bloem erdoor en fruit de bloem 2 minuten mee.

Verwarm de wijn, met de bouillon en de port in een steelpannetje.
Schenk dit mengsel bij de bloem en breng alles aan de kook. Roer de saus goed door.

Leg het laurierblad en de takjes peterselie in de saus en laat de saus minstens 20 minuten heel zachtjes koken.

Verwijder de kruiden en zeef de saus.
Verwarm de saus opnieuw.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken