Pulled pork uit de Crockpot

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pulled pork uit de Crockpot

Ingredienten

1250 gr varkensschouder (procureur)
olie en een klont boter om te bakken
5 tenen knoflook
3 cm gember, geschild en in stukjes gesneden
2 eetlepels chili pasta ik heb Maengdana pasta gebruikt
2½ eetlepel bruine suiker
2½ eetlepel sojasaus
1 ruime eetlepel rijstazijn
250 ml water

Bereiding

Laat het vlees afgedekt op kamertemperatuur komen. Dep het droog met keukenpapier en snijd het daarna in 4 stukken.

Verhit olie en boter in een koekenpan en bak de varkensschouder rondom bruin.
Leg de stukken vlees zoveel mogelijk naast elkaar in de Crockpot.

Doe de ui, knoflook en gember in een keukenmachine en maal dit fijn. Omdat de hoeveelheid niet zoveel is lukte het mij niet in mijn keukenmachine. Alles vloog naar de rand.
Na een paar keer alles teruggeduwd te hebben besloot ik om alvast wat water toe te voegen. Toen ging het perfect. Toen ook maar besloten om meteen de bruine suiker, sojasaus, rijstazijn en de rest van het water toe te voegen.

Schenk het kruidenmengsel over het vlees. Sluit de Crockpot, doe het ventiel dicht en stel in op MEAT-HIGH 45 minuten. Laat de Crockpot na de 45 minuten gewoon staan en kies voor een natuurlijk ont-stomen (NR= Natural Release).

Haal de varkensschouder uit pot. Laat het als het nog te heet is even wat verder afkoelen en trek het daarna uit elkaar. Dat kan je met de handen doen, met 2 vorken of met 2 vleesklauwen.

Doe wat van de saus uit de pot in een steelpannetje en breng aan de kook. Proef en breng indien gewenst nog verder op smaak.

Voeg stapsgewijs wat saus toe bij het fijn geplozen vlees, het vlees moet niet te nat worden maar wel lekker smeuïg.

Serveertip:
Lekker op een dikke plak brood al vindt ik persoonlijk de pulled pork van de BBQ lekkerder op een broodje. Ik miste hier de rook smaak.
Maar super geschikt voor een lekkere nachoschotel.
Ook geschikt al vulling voor een tortilla.

Algemeen


persons : 8 pers
time : 100 minuten
book : Eigen variatie van bestaand recept uit Flying Foodie's multicooker kookboek
print : Afdrukken