625 gr pruimen*
1 appel
150 gram suiker
100 gram blanke rozijnen
125 ml azijn
1 Spaanse peper
5 gr gemberpoeder
*schoongemaakt gewogen
Was de pruimen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schil de appel, snijd deze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes.
Snijd het pepertje open en verwijder de zaadjes. Hak de Spaanse peper fijn.
Doe alle ingredienten in een ruime pan, roer goed door en breng aan de kook.
Laat het geheel 30 minuten goed doorkoken.
Als het te dun blijft, dan even een beetje dikker maken met wat aardappelzetmeel.
Schep de pruimen chutney in schoongemaakte potten, maak de randen goed schoon en draai de deksels er weer op.
Zet ze omgedraaid neer,keer de potten na 10 minuten en laat ze helemaal afkoelen.
Zet de daarna koel weg.
De chutney is na 3 weken goed op smaak
Op de foto wordt de chutney geserveerd bij lauwwarme rosbief
: nvt
: 60 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken