Preicoulis met saffraan en dille

Saus / Dressing
  

under-heading

Preicoulis met saffraan en dille

Ingredienten

400 gr jonge prei, alleen het witte gedeelte
50 gr boter
3 dl kippen ( of groenten) bouillon
2 snufjes saffraan draadjes
3 dl slagroom
zout
versgemalen peper
1 eetlepel. fijngehakte dille

Bereiding

Snijd de preien overlangs door en was ze zorgvuldig schoon in koud water. Snijd ze in dunne ringen. Blancheer deze 2 minuten, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken, druk er nog wat meer water uit.

Smelt de boter in een pan, doe de prei erin en smoor ze zachtjes 10 minuten. Voeg de bouillon toe, gevolgd door de saffraan draadjes en laat dit op half hoog vuur een kleine 10 minuutjes koken.

Pureer de coulis 2 minuten in een blender, Giet hem door een fijnmazige puntzeef en breng op smaak met zout en peper.

Houd de coulis warm als u hem snel gaat serveren of verwarm hem rustig vlak voor het opdienen. Roer de dille er pas ophef laatst doorheen.


Bijschrift in het kookboek.
Michel Roux " Dit is een van mjn favoriete coulis. Hij combineert heel goed met stevige vis zoals griet, zeeduivel en tarbot, of bij schelp en schaaldieren, bv langoustinestaartjes en jakobsschelpen"..

Algemeen


persons : 6 personen
time : 20 minuten
book : Kookboek: Sauzen van Michel Roux
print : Afdrukken