Port saus

Saus / Dressing
  

under-heading

Port saus

Ingredienten

250 ml port
380 ml runderfond
1/2 eetl. balsamico azijn
50 gr gedroogde pruimen, fijngehakt
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 takje rozemarijn
2 takjes tijm
beetje boter
peper & zout
eventueel beetje aardappelzetmeel

Bereiding

Verhit de boter en bak de sjalotjes met de knoflook op een zacht vuurtje glazig.
Voeg de fijngehakte pruimen en balsamico azijn toe.

Blus af met de port en voeg daarna de runderfond toe.
Voeg het takje rozemarijn en de tijm toe en kook de saus in tot de helft.

Verwijder de tijm en rozemarijn.
Pureer de saus met een staafmixer.

Laat de saus staan tot gebruik.

Verwarm de saus en bind deze indien gewenst met een beetje met water aangemaakte aardappelzetmeel.

Heerlijk bij diverse vleessoorten.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken