Pompoen chutney met gehaktballetjes

Hoofdgerecht


under-heading

Pompoen chutney met gehaktballetjes

Ingredienten

2 rode uien
500 gr pompoen
1 rode peper
3 cm verse gember
1 eetlepel garam masala
250 ml appelciderazijn
100 gr rietsuiker
1 tl zout
100 g geleisuiker

gehaktballetjes

Bereiding

Pompoen chutney:
Snipper de uien.
Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten.
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm.
Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.

Gehaktballetjes:
Maak mini gehaktballetje zoals u gewend bent.
Meng de chutney door de gehaktballetjes en verwarm even.

Bewaartip:
Ongeopend kun je de pot chutney 2 weken, geopend 3 dagen in de koelkast bewaren. Verdeel de chutney over meerdere potten als je niet in één keer 8 porties wilt gebruiken.

Gezellig:
Zoeken met elkaar ( 3 stellen vrienden) naar een huisje in Friesland voor onze gezamenlijke vakantie. Marian kwam met deze gehaktballetjes in pompoenchutney. Ze had ook nog wat rozijnen en gedroogde cranberry's toegevoegd aan de chutney. erg lekker !

Algemeen


: 4 personen
: 40 minuten + afkoelen
: Gemaakt door Marian
: Afdrukken