Pizza saus van Marion

Saus / Dressing
  

under-heading

Pizza saus van Marion

Ingredienten

100 gr ui
4 teentjes knoflook
beetje olie om in te bakken
10 gr ansjovis pasta
1 theelepel zwarte peper
¼ theelepel zout
2 blikken tomaten
1 blikje tomatenpuree
15 gr basilicum

Bereiding

Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en hak fijn.
Verhit wat olie in een pan en smoor de ui met de knoflook aan.

Open het blikje tomatenpuree en de tomaatblikken.
Doe de tomaten uit het blik in een schaal.

Voeg de tomatenpuree toe aan de gefruite uitjes en bak dit even meer.
Pak 1 tomaat en verwijder de steelaanzet voor je hem toevoegt aan de pan met uien. Druk hem met een vork fijn in de pan. Doe dit ook met de rest van de tomaten.
Voeg het overgebleven tomatensap, zout, zwarte peper en ansjovispasta toe en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel inkoken.

Draai het vuur uit, voeg de basilicum toe en pureer het geheel met een staafmixer fijn.
Laat afkoelen tot gebruik.

Opmerking:
De saus laat zich heel goed invriezen in een ijsblokjes vorm. Afhankelijke van de grote van je blokjesvorm heb je 2-3 blokjes nodig voor 1 pizza

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken