pizza bloem meel soorten

Tips
  

under-heading

pizza bloem meel soorten

Ingredienten

Zie je soms ook door de bomen het bos niet meer?
Hier een overzicht van goed verkrijgbare meel bloem soorten om pizza's te bakken, hun rijs tijden en hun W waardes

Gemalen bloemsoort Typo 0 of Typo 00 noemen we BLOEM

Hele korrel, volkoren ( Intregaal) Typo 1 typo 2
noemen we MEEL

Bereiding

Pizza deeg
Hoe hoger de W waarde hoe meer water het kan opnemen.
Rijpingstijd, een dag W200 zwak meel voor bv focaccia
Rijpingstijd sterk meel W310 28 uur rusten
Rijpingstijd stuk meel W 380 72 uur rusten


Merk PZ1
Type 00 W170
Rijs tijd 2-4 uur
Zwakke bloem voor snel rijzend deeg

Merk PZ2
Type 00 W200
Rijs tijd 4-6 uur
Evenwichtige meel, goede opbrengst

Merk PZ3
Type 00 W280
Rijs tijd 8-10 uur

Molino Spandoni
PZ4 Type 00 W325
Rijs tijd 10-20 uur

Molino Grassi
W240
Rijs tijd 6-8 uur

Molino Piantoni
Molino Piantioni bloem heeft het enige echte Napoli pizza keurmerk: "Approvato Vera Pizza Napoletana".⠀Merk van Franco Pepe voor Napolitaanse pizza’s

Manitiba
Type 0 W360
Rijs tijd meer dan 24 uur

Napolitana blauwe verpakking
W 310
Rijs tijd vanaf 24 uur

Molino Dallagiovanna
rose streep op verpakking Type 00 W250
Rijs tijd 12-18 uur


Molino Dallagiovanna
Verde groene streep op verpakking
Type 0 W340
Rijs tijd 48 uur


Molino Dallagiovanna
Rode streep op verpakking
Type 00 W390
Rijs tijd 48-72 uur


Caputo Chef
Type 00 W300/320
Rijs tijd 12-24 uur

Caputo Doppio Zero
Type 00 W220
Rijs tijd tot 8 uur

Caputo Napolitaans
Type 00 W260-280
Rijs tijd kamertemperatuur 8-24 uur
Rijs tijd in koeling tot 72 uur


Caputo Semola Rimacinata
Type Tarwegriesmeel W250
Rijs tijd kamertemperatuur 4-24 uur
Rijs tijd koeling tot 48 uur

Caputo Manitoba
Type 0 W400
Rijs tijd kamertemperatuur 12-24 uur
Rijs tijd koeling tot 72 uur
Manitoba is zo'n sterk mee, dat wordt meer gebruikt om mee te mengen
Caputo Nuvola
Type 0 W260-280
Rijs tijd in kamertemperatuur 8 tot24 uur
Rijs tijd in koeling tot 48 uur


Le 5 Stagioni Superiore
Type 00 W330
Rijs tijd kamertemperatuur 12-24 uur
Rijs tijd in koeling tot 72 uur


Le 5 Stagioni Napolitaanse pizza
W310
Rijs tijd kamertemperatuur 8-24 uur
Rijs tijd koeling tot 72 uur


Le 5 Stagioni Classica
Type 00 W200
Rijs tijd kamertemperatuur tot 8 uur
Rijs tijd koeling tot 24 uur


Le 5 Stagioni Semola
Type Tarwegriesmeel W200
Rijs tijd kamertemperatuur 8-24 uur
Rijs tijd in koeling tot 48 uur





Algemeen


persons : nvt
time :
book : eigen verzameling
print : Afdrukken