Pizza a la Vapiano

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pizza a la Vapiano

Ingredienten

2 zakjes droge gist
2½ dl lauw water
400 gr patentbloem
1 theel. zout
½ eetl olijfolie
wat extra bloem voor uitrollen

200 gr boerenham
olijven
cherrytomaatjes
gele paprika
wat champignons, in vieren gesneden
tomatenpuree
geraspte kaas
Italiaanse kruiden
100 gr serranoham
wat schilvers Parmezaanse kaas

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de broodbak machine en zet deze aan op het deeg programma. Of maak het deeg met de hand volgens het recept: Pizza deeg orgineel.

Als het deegprogramma van de broodbak machine klaar is, het deeg uit de broodbak machine halen.
Kneed het deeg nog eens goed door. Maak van het deeg 4 even grote bollen. Vorm ze mooi rond en rol ze op een royaal met bloem bestoven werkblad, zo groot mogelijk uit, tot een lap van 30 cm doorsnede.
Keer het deeg tijdens het rollen steeds en bestuif het telkens met bloem

Leg elke uitgerolde deegcirkel op een passend stuk bakpapier.

Bestrijk de pizza met wat tomatenpuree, strijk deze dun uit.
Beleg de pizza daarna royaal met de boerenham, olijven, tomaatjes, paprika, champignons, kruiden en strooi er wat geraspte kaas overheen.

Bestrijk de randen van de pizza dunnetje is met wat olijfolie.

Verwarm de oven voor op 250 Gr.C. liefst 275 Gr.C.
Bak de pizza’s in 7-8 minuten af.

Beleg de warme pizza’s voor het serveren met in stukken gescheurde plakken Serranoham en Parmazaanse kaas krullen.

Opmerking:
Gebruik serranoham van goede kwaliteit, je zult het echt proeven!

Voetnoot:
Met uit eten en op kookles ontstaan de leukste nieuwe recepten. Dit recept is ontstaan naar aanleiding van een pizza die ik bij restaurant Vapiano in Fort Myers ( Florida) gegeten heb.


Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten en 45 minuten
book : Eigen recept, zie voetnoot
print : Afdrukken