1250 gr schoon gemaakte rode paprika
1 pak geleisuiker speciaal (minder zoet)
1 eetlepel gedroogde chilivlokken
1 eetlepel citroensap
Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Snijd de paprika's in miniblokjes
Doe alle ingrediënten in een pan en zet deze op het vuur.
Als het geheel blijft koken nadat je erdoor heen hebt geroerd dan gaat de tijd in. Kook de paprika 4 minuten goed door.
Schep de paprikajam in voorgekookte jampotten en sluit de deksel goed. Zet de potten 5 minuten op z'n kop weg. keer daarna en laat volledig afkoelen.
Opmerking:
-Deze paprikajam smaakt heerlijk bij een stukje gegrild vlees van de BBQ.
of
-Besmeer een stukje stokbrood met roomkaas en schep daar dan een ½ theelepeltje van deze pittige jam op. Een heerlijke begeleider bij vele soepen.
: 6 potjes
: 45 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken