250 gr peultjes
½ grote komkommer
50 gr jonge slablaadjes
1 theel. sesamolie
1 eetl. rijstazijn
1 eetl. mirin ( of sherry)
1 eetl . lichte sojasaus
1-2 theel. wasabipasta
1 theel. kristalsuiker
Snijd de peultjes in lange smalle lange reepjes.
Zet een pan water met wat zout op het vuur, als het water kookt de peultjes toevoegen en 1- 1½ minuut blancheren. Giet af en spoel onder koud water af zodat het garingsproces stopt.
Schil de komkommer en snijd deze in lange plakken.
Klop een dressing van de sesamolie, rijstazijn, mirin, sojasaus, wasabipasta en suiker.
De peultjes, slablaadjes en komkommer in een kom en schep de dressing erdoorheen.
Serveertip:
-Lekker bij gegrilde tonijn.
-Lekker bij Teriyaki rundvleesspies
: 4
: 15 minuten
: Tijdschrift: Delicious september 2009
: Afdrukken