Perziken ijs

Nagerecht
  

under-heading

Perziken ijs

Ingredienten

325 gr rijp perzikvruchtvlees
250 ml melk
1 zakje vanillesuiker
50 gr suiker
75 ml slagroom

Bereiding

Verwarm de melk met de suiker en de vanille suiker in een pan. Los de suiker en vanillesuiker al roerende op.

Laat het afkoelen tot zo’n 4 Gr.

Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grove blokken. Pureer de perziken met behulp van een blender of keukenmachine, voeg de melk toe en meng het geheel nogmaals goed.

Sla de slagroom lobbig en schep deze door het perzikmengsel.

Schenk het in je ijsmachine en draai er in zo’n 30-45 minuten ijs van.
De tijd is afhankelijk van het soort en type ijsmachine die je hebt.

Algemeen


persons : 4-6
time : 20+koelen+ijs draaien
book : Eigen recept
print : Afdrukken