Perzik kruimel plaattaart

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Perzik kruimel plaattaart

Ingredienten

300 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr gouden basterdsuiker
100 gr gemalen amandelen
100 gr koude ongezouten boter, in blokjes
2 middelgrote scharreleieren, licht opgeklopt
rasp van 1 citroen schil
1 tl vanille-extract
200 gr lemoncurd
5 perziken, pit verwijderd, in partjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC hetelucht/gasoven 5.
Doe de bloem, suiker, gemalen amandelen en bakpoeder in een grote mengkom met een snufje zout.
Voeg de koude boter toe en wrijf de ingrediënten samen met je vingertoppen tot het mengsel
lijkt op broodkruimels.
Klop de eieren, citroenrasp en vanille door elkaar en roer dit door het kruimelmengsel tot het net gemengd is.
Druk twee derde van het mengsel in een gelijkmatige laag in de bakvorm.
Verdeel de lemoncurd over de bodem en leg hier de blokjes perzik op.
Verdeel het resterende kruimelmengsel over de vulling en bak in 40-45 minuten goudbruin. Koel 20 minuten (of langer), snij dan in vierkanten en serveer warm met een scheutje vla of bolletje vanille-ijs, als je wilt.


Gemakkelijke ruilen: verwissel de perziken voor nectarines of pruimen, en de passievruchtengestremde melk voor een pittige citroengestremde melk.
In een luchtdichte vorm is de cake 1-2 dagen houdbaar bij kamertemperatuur. Serveer het warm als pudding of koud voor een middagtraktatie.

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 60 minuten
book : Website Delicious
print : Afdrukken