Peren chocolade schuimtaart

Nagerecht
  

under-heading

Peren chocolade schuimtaart

Ingredienten

100 gr pure chocolade
100 gr boter
3 rijpe peren a 200 gr
3 eieren
2 eiwitten
350 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
150 gr bloem
1 eetl cacao
1 theel bakpoeder
boter en suiker voor het invetten

Bereiding

Vet een springvorm van 26 cm doorsnede in en bestrooi deze met suiker.
Hak de chocolade grof en smelt deze au bain marie.
Smelt de boter en laat deze even afkoelen.
Schil de peren, halveer ze, verwijder de kern en de steel.

Klop 3 eieren, 250 gr suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig.
Roer de vloeibare boter en de helft van de vloeibare chocolade erdoorheen.
Meng de bloem, de cacao en het bakpoeder, zeef het boven het beslag en klop het er kort doorheen.

Vul de vorm met het deeg en strijk het glad. Leg de peren met het snijvlak naar beneden op het deeg.
Bak de taart ca 45 minuten in een voorverwarmde oven ( elektrisch 175 Gr.C- hetelucht 150 Gr.C.)

Klop de eiwitten stijf, strooi tijdens het kloppen geleidelijk 100 gr suiker erbij. Strijk het eiwit na ca 15 minuten baktijd luchtig over de taart. Laat daarbij rondom een rand van ca 2 cm breed vrij. Verdeel de rest van de vloeibare chocolade in strepen over het eiwit en spatel hem met een theelepel als slierten door het eiwit.

Bak de taart bij dezelfde temperatuur verder. Laat hem in de vorm ca 10 minuten afkoelen.
Haal hem uit de vorm en laat de taart verder afkoelen.

Snij de taart in kleine puntjes en serveer dit met een bolletje ijs.

Algemeen


persons : 12 stukken
time : 75 minuten + afkoeltijd
book : Tijdschrift: Appetito no 5
print : Afdrukken