Peper roomsaus met pancetta

Saus / Dressing
  

under-heading

Peper roomsaus met pancetta

Ingredienten

25 g boter
1 sjalotje, fijngesnipperd
50 gr pancetta, in miniblokjes gesneden
2 ruime eetlepel groene peperkorrels
1 eetlepel cognac
150 ml kalfsjus
150 ml slagroom
zout
versgemalen zwarte peper
1 ruime theelepel maïzena

Bereiding

Schil en snipper het sjalotje fijn.
Snijd het spek in mini blokjes.
Smelt de boter in een sauspan en bak hierin het sjalotje en de spekjes zachtjes aan. Blus af met een scheutje cognac en voeg vervolgens de kalfsjus en slagroom toe.
Voeg de groene peperkorrels toen en laat de saus enkele minuten rustig inkoken.

Roer maïzena aan met een scheutje koud water. Voeg net zoveel toe tot je een mooi niet te dunne en niet te dikke saus hebt gekregen.
Proef en voeg eventueel zout en versgemalen zwarte peper naar behoeft toe.

Algemeen


persons : 6 pers
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken