Peach melba

Nagerecht
  

under-heading

Peach melba

Ingredienten

voor de perziken:
3,5 dl water
350 gr suiker
2 eelt citroensap
½ vanillestokje, in de lengte gespleten
4 perziken

voor de frambozensaus:
150 gr frambozen
10 gr poedersuiker
2 eetl citroensap

om erbij te geven:
vanille roomijs

Bereiding

Verhit water, suiker, citroensap en vanillestokje in een wijde, ondiepe pan op laag vuur om de suiker te laten smelten. Laat het mengsel vervolgens aan de kook komen en laat het ongeveer 5 minuten borrelend koken. Zet het vuur lager zodat het stroperige vocht heel zachtjes blijft koken.

Halveer de perziken en verwijder de pitten, maar alleen als ze makkelijk loskomen, anders laat je ze maar zitten en haal je ze er later uit. Pocheer de perziken aan elke kant 2-3 minuten, afhankelijk van de rijpheid.
Prik met een punt van een scherp mes in het snijvlak van de perziken om te controleren of ze zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
Pel de perziken wanneer je ze allemaal gepocheerd hebt en laat ze afkoelen ( haal de eventuele pitten eruit)
Als je dit een dag van te voren doet, laat het pocheervocht dan afkoelen en giet de siroop in een schaal, waar je ook de perziken in legt.
Anders kan je de siroop gewoon in een diepvrieszak doen en invriezen voor de volgende keer dat je de perziken wilt pocheren.

Pureer voor de frambozensaus de frambozen, poedersuiker en citroensap in een blender of foodprocessor.
Wrijf de saus door een zeef en giet de fantastische frambozenpuree in een kom.

leg per persoon 2 halve perziken op een bord en schep er een paar bolletjes ijs naast.
Lepel wat frambozensaus over het fruit en het ijs en zet de rest van de saus op tafel.

Opmerking: Het is gewoon de zomer op je bord. Meestal zijn perziken teleurstellend hard, ze missen vaak de weelderige perziksmaak en dan geeft het pocheren van de vruchten ze net dat beetje extra waardoor ze zo lekker worden als ze verdienen.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + afkoelen
book : Kookboek: Feest van Nigella Lawson
print : Afdrukken