Pasta uit Naples

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pasta uit Naples

Ingredienten

500 gr pasta naar keuze
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
125 gr kerstomaatjes, in vieren
1 theelepel zout
½ theel. versgemalen zwarte peper
½ bosje basilicum blaadjes, gescheurd
verse mozzarella, in stukjes gesneden

Bereiding

Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe en kook tot ze gaar maar nog stevig zijn om de beet, af en toe roeren. Kooktijd: zie gebruiksaanwijzing van de pasta soort die u gebruikt.
Giet pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta in een grote ( liefst voorverwarmde ) schaal..

In een middelgrote hapjespan. Voeg olijfolie toe en bak de knoflook zachtjes tot geurig in ongeveer 2 minuten. (niet bruin=bitter)
Voeg de tomatenstukje toe en verwarm ongeveer 4 minuten, breng op smaak met zout en peper. Als de tomaten zacht zijn druk ze dan met een vork plat.

Meng de tomaten- knoflook in de kom met de pasta. Voeg de basilicum en mozzarella toe en roer goed door elkaar.

Voeg wat van het pasta water toe, ¼ kopje per keer, net zoveel zodat de pasta mooi vochtig is maar niet te nat.

Serveer direct.

Opmerking:
- Dit gerecht heeft onze aanstaande schoondochter voor ons gemaakt. In Amerika hebben ze een ander soort mozzarella, deze is harder en kan je in blokjes snijden. Uiteraard laat de Amerikaanse mozzarella zich goed vervangen door onze Europese mozzarella bollen. Scheur de mozzarella in stukjes en voeg deze toe aan de pasta.

- Dit gerecht geeft ons een 'second home' gevoel, de naam Naples verwijst niet naar een plaats in Italie wat je wel zou verwachten bij een pastagerecht maar naar een plaats in Florida.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Recept van Amanda
print : Afdrukken