Parmezaanse rol

Bijgerecht
  

under-heading

Parmezaanse rol

Ingredienten

70 gr boter
100 gr bloem
500 ml melk
7 eieren
zout en peper
100 gr Parmezaanse kaas
125 gr zongedroogde tomaten in olie
150 ge verse roomkaas
200 ml creme fraiche

Bereiding

Verwarm de oven voor op
Bekleed een diep bakblik van ongeveer 35x35 met bakpapier.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Splits de eieren in eiwit en eigeel.

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
Roer de bloem goed om en om en laat hem even garen.
Voeg de melk afkloppend met een garde toe. Breng al kloppend aan de kook.
Zet het vuur uit en roer de eigelen er een voor een door.

Klop de eiwitten stijf. Doe je het met een grote keukenmixer dan kan dat in een keer. gebuikt je een handmixer dan is het misschien makkelijker om het in twee gedeelted te doen.

Voeg de stijf geklopte eiwitten in gedeeltes toe aan het melkmengel.
Vouw deze er rustig doorheen, niet kloppen omdt je dan de luchty erweer uitklopt.

Strijk het mengsel uit over het bakblik.
Stooi 25 gr van de Parmezaanse kaas over dit mengsel.
Bak het geheel 15 minuten in de oven.( ik heb het geheel 20 minuten gebakken omdat het midden nog niet goudbruin was)

Neem uit de oven samen met het bakpapier en laat afkoelen.

Snijd voor de vulling de zongedroogde tomaten in dunne reepjes.
Meng de roomkaas, de creme friache en de overgebleven 75 gr Parmezaanse kaas tot een glad mengsel.

Strijk dit over de deegplaat en bestrooi met de tomatenreepjes.

Rol de deegplaat op met behulp van het bakpapier.
Wikkel daarna de deegrol in vershoudfolie en leg ca.4 uur in de koelkast.

Verwarm de oven na 4 uur voor op 200 GrC
Snijd de Parmezaanrol in ca 12 plakken en leg de rolletjes op een met bakpaier beklede bakplaat.
Bak de rolletjes 10-15 minuten in de oven.

Opmerking: De eerste keer hebben ik ze 15 minuten gebakken en gegeten.
Ik had nog over en de volgende dag Ik heb ze na 10 minuten voorzichtig omgedraaid en nogmaals 10 minuten gebakken, dat vonden wij lekkerder !

Serveertip:
- heerlijk met runder Goulash


Algemeen


persons : 6
time : 45 minuten + koelen+ 4 uur wachten
book : Tijdschrift: Foodies maart 2013
print : Afdrukken