Pangasius met ansjovis en kappertjes

Hoofdgerecht
  

under-heading

Pangasius met ansjovis en kappertjes

Ingredienten

600 gr pangasius filet
2 teentjes knoflook, geperst
100 gr groene olijven zonder pit, fijngehakt
6 ansjovis filets
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kappertjes
200 ml witte wijn
peper, vers gemalen
peterselie, fijngehakt
1 citroen, in plakjes

ander vis: zeewolf, tonijn tilapia, kabeljauw

Bereiding

Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart.
Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook.

Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak deze zachtjes 2 minuten.

Leg de pangasius erbij en bak elke kant ca. 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een schaal en houd deze warm onder aluminiumfolie.

Roer de kappertjes door het bakvet, schenk de witte wijn erbij en laat de saus iets inkoken. Voeg peper en zout toe en roer de peterselie erdoor.

Serveer de vis belegd met plakjes citroen met daarop de gehakte olijven.
Geef de saus er apart bij.

Serveertip:
Lekker met krieltjes en broccoli

Opmerking:
- 200 ml witte wijn, kappertjes en peterselie toevoegen aan braadvocht gaf niet echt een saus die je er apart bij kunt serveren zoals het recept voorschrijft.
Je kunt 2 dingen doen, meer toevoegen zodat je een saus krijgt of dat kleine beetje saus wat je verkrijgt over de vis scheppen zoals ik gedaan heb. Je ziet de dressing links op de vis liggen. Voor ons was meer dan voldoende.
- De gehakte olijven met knoflook (koud) rechts op de vis laten wij de volgende keer achterwege.
- Pangasius van zich zelf saai van smaak wordt door het bakken in de knoflook met ansjovis erg smaakvol !

P.P.
965kJ/230kcal
12g vet waarvan 11 gr onverzadigd
27g eiwit
3g koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Kookbek: Over vis & vis
print : Afdrukken