Paella van manestra met skrei of kabeljauw

Hoofdgerecht
  

under-heading

Paella van manestra met skrei of kabeljauw

Ingredienten

4 skrei* (of kabeljauwfilets) met huid a 75 gr
300 gr manestra*
350-400 gr vongole
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml witte wijn
75 gr haricot verts
1 rode paprika
1-1½ liter vis bouillon
7-8 draadjes saffraan
2 takjes platte peterselie
20 gr boter
peper en zout

Bereiding

Was de vongole goed schoon en laat uitlekken.

Snipper de ui fijn, Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de haricot verts in ringentjes. Snijd de paprika in blokjes.

Leg de saffraan draadjes in een kopje en schenk daar 3 eetlepels heet water op.

Verwarm in een paella pan olijfolie en bak hierin de vongole met een snufje peper en zout.
Blus af met de witte wijn.
Wacht te ze allemaal open staan en schep ze uit de pan.

Fruit daarna in dezelfde pan de knoflook en de ui. Doe de paprika en de bonen erbij.
Bak kort mee.
Voeg de manestra* en de saffraandraadjes en weekvocht toe. Voeg zoveel visbouillon toe dat de pasta onder staat.
Net als met het maken van paella moet je niet roeren.
Blijf bouillon toevoegen totdat de pasta gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Bestrooi de huid van de kabeljauw licht met zout.

Leg de vis met de huidkant in een koude koekenpan met olijfolie en boter en zet deze op middelhoog vuur.
Laat de vis rustig bakken tot de huid krokant is. Tijdens het bakken de vis niet omkeren, je ziet hem mooi vanonder af garen.

Snijd de peterselie fijn.

Zet het vuur uit al de pasta gaar ( al dente) is.
Voeg de peterselie samen met een klont boter toe.
Voeg de vongole toe en laat 5 minuten rusten.

Zet het vuur van de vis uit. Draai nu de vis om in de pan en laat hem nog 5 seconden rusten.

Schep de paella in een diep voorverwarmd bord en leg de kabeljauw met de huid omhoog erboven op.

*Manestra is Griekse rijst en wordt ook wel eens Orzo genoemd.
Het ziet er uit als een dikke rijstkorrel maar is gemaakt van durumtarwe net als pasta.

* Skrei is een kabeljauwachtige vis die alleen maar van januari tot april verkrijgbaar is. Skrei is spierwit en heeft stevig witvlees.
Lees hier meer over skrei

Opmerking:
Op de kookworkshop kon de kok die dag niet aan skrei komen en hebben we het gemaakt met kabeljauw.
Thuis (foto) heb ik het gemaakt met skrei echt super lekker !

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : 'n leuke kookavond gehad bij het kookcollege
print : Afdrukken