Ossenhaas met ansjovisaardappels en perziksalade

Hoofdgerecht
  

under-heading

Ossenhaas met ansjovisaardappels en perziksalade

Ingredienten

500 gr ossenhaas
400 gr aardappels

8 perziken uit blik
2 eelt olijfolie
1 eetl. suiker
½ rode peper
sap van 1 limoen

2 takjes rozemarijn
50 gr ansjovisfielt
100 gr roomboter

Bereiding

Kook de aardappels in de schil beetgaar. laat ze uitstomen en snijd ze in grove stukken.
Bak de stukken in een beetje olie krokant.
Smelt ondertussen de roomboter en roer de ansjovisfilets en de fijngesneden rozemarijnnaaldjes erdoor zodat een gladde saus ontstaat.

Snijd de perziken in plakken en hak de peper fijn.
Pers de limoen uit.
Meng het pepertje, olijfolie, suiker en limoensap door elkaar.

Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen.
Verhit een grillpan tot hij walmt.
Snijd de ossenhaas in pakken van 2 cm dik. Bestrijk ze met een beetje olie en breng ze op smaak met zout en peper.
Gril het vlees kort aan beide zijden en laat het op een bord even rusten.

Leg midden op een bord een paar aardappeltjes met de perziksalade ernaast
Plaats de ossenhaas op het geheel en druppel de ansjovisboter naast het gerecht.


Opmerking:
In het orginele recept moest de ansjovis boter over het de aardappelen en een beetje over het vlees. Dit heeft niet mijn voorkeur!

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Thuis uit eten, Ramon Beuk
print : Afdrukken