Oosterse eendenborst in hoisinsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Oosterse eendenborst in hoisinsaus

Ingredienten

2 eetlepels pijnboompitten (zakje à 65 g)
2 tamme eendenborstfilets
3 eetlepels hoisinsaus
5 eetlepels roerbakolie
zout
(versgemalen) peper
1 pak noedles
1 zak spinazie
1 teentje knoflook
1 /2 rode peper

Bereiding

Droge koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2 à 3 minuten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.

Vel van eendenborstfilets met scherp mes insnijden en filets bestrijken met hoisin saus. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en filets op matig hoog vuur in ca. 8 à 10 minuten mooi bruin en van binnen rosé bakken. Bestrooien met zout en peper. Even laten rusten.

Daarna met een scherp mes vel van filets snijden en vlees in heel dunne plakjes snijden.

Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak de rode peper schoon en hak deze fijn. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
Verhit wat olie in een pan en voeg de peper en knoflook toe. Voeg daarna de spinazie toe en roerbak deze kort.

Leg wat spinazie op een bord, daarop de noedels en daarop de eendenborst.
Garneer af met de pijnboompitten

Foto: De spinazie is helaas niet op de foto te zien.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Diner bij Oscar en Dorien
print : Afdrukken