Minipannetje met aardappel en spinazie

Bijgerecht
  

under-heading

Minipannetje met aardappel en spinazie

Ingredienten

2 tenen knoflook, fijngehakt
6 grote aardappelen
400 gr verse spinazie
beetje boter
60 ml crème fraîche
nootmuskaat
zout en peper

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout ‘net niet’ gaar. De tijd is afhankelijk van het soort aardappel.

Was de spinazie en snijd de steeltjes eraf. Hak de spinazie grof.

Vet de mini pannetjes in met boter.

Snijd blokjes van de aardappel en verdeel die over 4 minipannetjes.

Verhit wat boter in een pan, bak hierin de knoflook aan. Voeg de spinazie toe en roerbak deze even mee.
Voeg de crème fraîche toe en roer die door de spinazie. Breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper

Schep de spinazie op de aardappelen.

Verwarm de oven voor op 180 Gr.C en bak de mini aardappelschoteltjes 35 minuten.

Foto: de minipannetje voor ze de oven in gingen.
.

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Minipannetje. Recept bewerkt; oa in het originele recept worden de aardappelen niet voorgekookt en worden er ook champignons in verwerkt.
print : Afdrukken