Mini bananen broodjes

Lunch / Taart
  

under-heading

Mini bananen broodjes

Ingredienten

115 gr boter
225 gr zelfrijzend bakmeel
375 gr bananen puree
230 gr suiker
2 grote eieren
125 gr creme fraiche
4 ml vanilla extract
90 gr walnoten fijngehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 Gr.C. en plaats het rek in het midden van de oven.

Prak op een bord de bananen fijn, maar niet te fijn, er moet nog bananenstructuur over blijven.

Mix in een kom met een handmixer de boter en suiker tot een crème. Voeg daarna een voor een de eieren toe, klop goed door.
Roer de crème fraiche en de vanille extract erdoor.
Voeg het zelfrijzende bakmeel toe, de fijngehakte walnoten en de geprakte bananen.
Schep alles goed door elkaar en doe het beslag over in de papieren vormpjes,
Plaats de cakevorm op het rooster in de oven en bak de cake in 40 minuten mooi bruin, de tijd is uiteraard voor iedere i=oven anders. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Haal de cakejes’ uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Haal de cakejes uit het bakblik en laat verder afkoelen.
De cakejes zijn het lekkerst als ze minimaal 24 uur hebben gestaan.


Opmerking
Meestal bak je van dit beslag een hele cake en snij je de cake in plakjes Deze worden in Amerika bij het ontbijt gegeten en besmeert met honingboter zoals wij onze boterham met boter besmeren.
Honingboter maak je door 100 gr boter te mengen met 2 eetlepels honing. Om weg te geven vond ik het wel leuk om deze keer minibroodjes hiervan te bakken.

Tip om bananen snel te rijpen; doe de bananen in een papieren zak en laat ze in twee dagen rijpen.

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 50 minuten + 1 uur marineren
book : Al een bestaand eigen recept
print : Afdrukken