Mhancha met zeevruchten en kip

Hoofdgerecht
  

under-heading

Mhancha met zeevruchten en kip

Ingredienten

Vulling
80 gr mihoen
320 gr kip
300gr padddestoelen
100 gr schone pijlstaartinktvis
300 gr koolvis
100 gr garnalen
4middelgrote uien
8 knoflooktenen
Snuf saffraan
5 gr kurkuma
5 gr paprika poeder
1 theel. djahe
platte peterselie
koriander
boter
citroen
1 eierdooier
16 yufkavelltjes of brickdeeg
zout en peper

Saus
Tomaat, olie, koriander, zout en peper.

Bereiding

Laat de mihoen wellen
Snipper de uien
Snij de kip in blokjes
Maak de inktvis schoon en snij klein

Verwarm de olie en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg de paprikapoeder en de djahe toe.
Voeg de kip, inktvis en de champignons met de saffraan toe
Laat 8 min stoven
Voeg de mihoen toe en laat 8 min garen
Voeg vis en garnalen toe en laat nog eens 8 min garen
Meng de gehakte koriander en peterselie toe en roer goed door.
Voeg boter toe beetje bij beetje zodat het smeuïg wordt
Voeg wat citroen naar smaak toe
Laat alles afkoelen
Leg 2 velletjes elkaar overlappend en leg hier aan de onderkant een reep vulling en maak hier een rol van
Maak van deze rol een spiraal
Smeer af met het eigeel en bak in ze in 5 min op 200c
Plisseer de tomaat en haal de binnenkant eruit.
Verwarm de olijfolie en voeg hier het tomaten vruchtvlees aan toe. kook het fijn. Wanneer het te dun is, dikker maken met tomatenpuree.
Voeg de koriander,zout en peper naar smaak toe

Presentatie:
Leg in het midden van een warm bord . Dresseer de tomatensaus erom heen.

Opmerking: Normaal is een Mhancha een opgerolde rol zoals bv een Zeeuwse bolus. Deze keer heeft de gastvrouw ervoor gekozen er een builtje van te maken.

Algemeen


persons : 8
time : 90 minuten
book : Eetentje bij Kees en Marian
print : Afdrukken