Meloen sorbertijs

Nagerecht
  

under-heading

Meloen sorbertijs

Ingredienten

vruchtvlees van 1 cantalope meloen
water
suiker

Weeg het vruchtvlees, de verhouding is 300 gr vruchtvlees, 1 liter water, 100 gr suiker.

Bereiding

Verwarm het water en los de suiker hierin op, laat het 2-3 minuten koken.
Koel het suikerwater iets terug.

Snij de meloen een keer door en haal het vruchtvlees eruit.
Doe het vruchtvlees tezamen met het suikerwater in een keukenmachine of blender en pureer het fijn.

Zet je ijsmachine aan en draai er sorbet ijs van. De tijd is afhankelijk van het soort ijsmachine die je hebt.

Schep het ijs terug in de twee meloenhelften. Dek af met plasticfolie en plaats tot gebruik terug in de diepvries.
Haal de meloenhelften 5 minuten voor gebruik uit de diepvries.
Snij er met een voorverwarmd groot mes mooie plakken ‘meloen’ van.
Presenteer op voorgekoelde borden.

Opmerking: het ijs wordt hard zoals waterijs ( met daar met vruchtvlees erdoor)

Algemeen


persons : 4-6
time : 15 minten+ ijsdraaien+diepvries
book : Eigen recept
print : Afdrukken