Mediterrane boter

Bijgerecht
  

under-heading

Mediterrane boter

Ingredienten

125 gr gezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 tenen knoflook
6 zongedroogde tomaten in olie
8 zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels verse basilicum
versgemalen vier-seizoenenpeper

Bereiding

Hak de knoflook, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en basilicumblaadjes fijn.
Ben je in het bezit van een staafmixer met een klein mengkommetje, doe alle ingrediënten hierin en maal het fijn.

Prak dit mengsel door de roomboter en voeg wat vier-seizoenenpeper toe.

Doe de boter in een stuk plasticfolie en vorm er een rol van. Laat de boter minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven of doe de boter in een kommetje.

Laat de boter voor gebruik weer op kamertemperatuur komen.
Lekker bij vlees van de BBQ of op stokbrood

Tip: maak de boter een dag van te voren zodat de boter goed op smaak komt.

Algemeen


persons : 4-6
time : 10 minuten + 30 minuten koelen
book : Kookboek: Variatie op het vuur
print : Afdrukken