Mango Chutney 2

Saus / Dressing
  

under-heading

Mango Chutney 2

Ingredienten

2 tot 3 rijpe mango
½ liter wijnazijn
250 gram suiker
200 gram rozijnen
4 eetl. gembersiroop
1 rood pepertje

Bereiding

Snijd de mango's in blokjes en snijd het rode pepertje ( zonder zaadjes) fijn. Doe het met de overige ingrediënten in een pannetje en laat het geheel goed doorkoken.
De tijd is afhankelijk van hoe rijp de mango's zijn. De chutney is goed als de mango's zacht zijn. (De smaak van de chutney ontwikkeld zich verder als het in de jampot zit)

Breng het geheel op smaak met wat zout en peper en doe de chutney heet in een schoongemaakte jampot of wekpot.

Mango chutney saus is heerlijk bij diversen soorten vlees.

Tip:
Maak de mango chutney fijn met een blender dan is de chutney heel geschikt als basis voor een dressing

Op de foto geserveerd met gebraden beenham.

Algemeen


persons : 8
time : 45 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken