Makkelijke visbouillon

Soep
  

under-heading

Makkelijke visbouillon

Ingredienten

2 eetl olijfolie
1 grote wortels, fijngesneden
1 grote prei
½ rode paprika
1 laurierblaadje
100 ml witte wijn
2 liter visbouillon van tablet

Bereiding

Snij de wortel, prei en paprika fijn.
Verhit de olie en bak deze in 10 minuten zachtjes gaar.

Voeg de wijn, de visbouillon en het laurierblaadje toe.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Laat de soep afkoelen, liefst een hele nacht.
Zeef de bouillon* en paseer hem daarna door een schone theedoek.

Gebruik de bouillon als basis voor een vissoep.

* Zeef de bouillon niet als je hem voor een gevulde vissoep gebruikt. Voeg dan witte visfilets in stuken, garnalen of andere vis naar keuze toe. Garneer deze soep af met wat peterselie

Algemeen


persons : 6
time : 30 minuten + 1 nacht
book : Eigen recept
print : Afdrukken