Lemon Pavlova

Nagerecht / Taart
  

under-heading

Lemon Pavlova

Ingredienten

Pavlova:
7 eiwitten van middelmaat eieren
375 gr basterdsuiker
2 ½ theel maizena
rasp van 1 citroen
2 tl citroen sap

Lemon Curd:
3 middelmaat eieren
3 middelmaat eierdooiers
150 gr basterdsuiker
100 gr ongezouten boter, kamertemperatuur, in blokjes
100 ml citroensap
rasp van 2 citroenen

Geroosterde mandelen:
50 gr vlokken almonds

Whipped Cream:
300 ml slagroom

Garneren
Fijn geraspte schil van 1 citroen

Bereiding

Verwarm de oven op 180C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop eiwit tot satijnachtige pieken, dan laten zien hoe je de suiker, een lepel in een tijd totdat meringue is stijf en glanzend.
Strooi maïzena op meringue, dan rooster in de citroenschil en sap. Spatel mengsel tot goed gecombineerd. Gebruik maken van kleine puntjes van de meringue mengsel aan de bakpapier plakken naar beneden op de bakplaat. Heuvel meringue mengsel op de beklede bakplaat in een dikke cirkel, ongeveer 23 cm in diameter, het effenen van de zijkanten en bovenkant met een mes of spatel.
Plaats pavlova in de oven en zet de temperatuur naar beneden onmiddellijk 130C, bak gedurende 1 uur.
Zet de oven uit, open deur en laat pavlova volledig afkoelen.
Ondertussen voor de Lemon Curd, zet alle ingrediënten in een middelgrote zware gebaseerde steelpan van het vuur en klop tot gecombineerd.
Plaats de pan op matig vuur en roer voorzichtig of zwaai continu, waarbij de pan uit en op het vuur met regelmatige tussenpozen, tot het dik wordt, ongeveer 5-7 minuten. Eenmaal verdikt, overdracht aan een kom en zet apart om af te koelen.
Voor de geroosterde amandelen, te plaatsen in een droge middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en toast, schudden pan zachtjes tot ze beginnen te kleuren. Transfer geroosterde amandelen op een bord en zet apart totdat ze nodig.
Voor de slagroom, plaatsen room in een stand mixer uitgerust met een garde gehechtheid en slagroom tot zachte pieken net beginnen te vormen. Zet opzij totdat ze nodig.
In elkaar te zetten, zet Pavlova ondersteboven op een serveerschaal en afpellen bakpapier. Verspreid Lemon Curd over de Pavlova bijna tot aan de randen. Top met slagroom, met behulp van een spatel om kleine pieken te creëren. Bestrooi met citroenschil en top met geroosterde geschaafde amandelen.

Algemeen


persons : 8-10
time : 70 minuten + koelen
book : Masterchef Australia 2016 Gast chef: Nigella Lawson
print : Afdrukken