Krokante zalm

Hoofdgerecht
  

under-heading

Krokante zalm

Ingredienten

2 puntpaprika’s rood of geel
een bosje lente-uien
2 verse Spaanse pepers
1 kilo zalmfilet met vel, wel schubben en graten verwijderd
1 citroen
venkelzaad

Bereiding

Schenk een paar scheuten olijfolie in een grote blaadslede. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s en de lente-uien in stukken van 2 cm. Hak de Spaanse peper in grove stukjes.
Besprenkel de zalm aan beide kanten met olijfolie, strooi er zout en peper op en rasp met een fijne raps wat citorenschil erover.
Wrijf er de zalm goed mee in en was je handen. Snijd het stuk zalm eventueel doormidden zodat het in de braadslede past.
Leg de vis met het vel naar boven in de braadslede lef de gesneden groenten eromheen.
Zet hem in het midden onder de hete grill ( 200Gr.C.) en zet de kookwekker op 14 minuten.

Haal de zalm na 14 minuten uit de oven, trek met een mesje en je vingers voorzichtig het vel los en klap het om. Strooi er een snufje zout en het venkelzaad op.
Keer de paprika’s om en zet de braadslede terug onder de grill en laat nog eens 5 minuten bakken.

Opmerking:
- Het recept zoals hierboven beschreven is voor 6 personen en onderdeel van het complete gerecht Zalm met een Mexicaanse twist
- Ik heb het recept zelf gemaakt voor 2 personen. Zoals je op de foto ziet heb ik niet een groot stuk zalm gebruikt maar twee stukjes zalm met vel.
- Je kunt uiteraard deze lekkere zalm ook maken en daar bv gebakken aardappeltjes bij serveren

Algemeen


persons : 6
time : 30 minuten
book : Kookboek : Jamie in 30 minuten
print : Afdrukken