Krokante kip met romige sinaasappelsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Krokante kip met romige sinaasappelsaus

Ingredienten

4-6 eetl.bloem
1 grote ei
8-10 volle eetl. panko (Japans gedroogd broodkruim)
4 kipfilets
1 theel. zout
2-3 eetl olie
klontje boter
200 ml crème fraiche
1 kleine theel tijmblaadjesvers
3 eetl orange marmelade

garnering: verse tijm blaadjes
beetje sinaasappel zeste

Bereiding

Leg op drie aparte borden klaar: bloem, losgeklopt ei en panko.
Strooi zout over de kipfilets en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en panko.

Boen de sinaasappel schoon en trek er met een zesteur schilvers van de schil*.
Leg deze apart voor de garnering.

Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de kipfilet 3 minuten per zijde tot deze gaar is.
Haal de kipfilet uit de pan en houd deze warm.
Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Voeg de crème fraiche, tijm en een snufje zout toe, breng aan de kook.
Kook de saus onder voortdurend roeren in zo’n 7 minuten dikker.
Roer de marmelade erdoor.

Serveer de saus over de kipfilets.
Garneer af met wat verse tijm en sinaasappel zeste.

*Geen zesteur. Schil de sinaasappel zo dun mogelijk. Snijd hele dunne reepjes van de schil of hak deze fijn.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Best Dishes
print : Afdrukken