Koriander pesto

Saus / Dressing
  

under-heading

Koriander pesto

Ingredienten

½ bosje koriander
25 gr pijnboompitten
50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
1 dl mooie olijfolie
1 teentje knoflook

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zodra ze voldoende geroosterd zijn uit de pan halen ( anders verbranden ze) en in een schaaltje laten afkoelen.

Doe de afgekoelde pijnboompitten, de grof gehakte knoflook en de koriander in een keukenmachine en maal dit even ( niet te fijn),
Voeg de Parmezaanse kaas en de olijfolie toe en draai er een ‘dunne’ pesto van.

Serveertip:
Kook aardappelschijfje beetgaar.
Schep wat van de koriander pesto erdoor en leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
Schuif ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C.

Aandachtspunt; bewaar zelfgemaakte pesto niet langer dan 4 dagen in je koelkast ivm eventueel onstaan van botulisme, lees dit artikel

Algemeen


persons : 0
time : 10 minuten
book : Kookles, gedeelte uit een kookles recept
print : Afdrukken