Köfte griekse gehakschijven

Hoofdgerecht
  

under-heading

Köfte griekse gehakschijven

Ingredienten

300 g rundergehakt
1 ei
1 mespunt kaneel
1 el gemalen komijn (djinten)
1 ui, geraspt
2 el paneermeel
1 citroen
1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden +
1 rode ui, in flinterdunne ringen
Boter en olie om te bakken

Bereiding

Doe het gehakt in een kom. Splits het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt.
Voeg de kaneel, komijn, geraspte ui, het paneermeel en peper en zout naar smaak toe.
Rol 8-10 balletjes van het gehakt en druk ze daarna plat zonder dat ze uit elkaar vallen.

Verhit olie en boter in een pan en bak de köfte 4-5 min per kant. Houd de köfte warm onder aluminiumfolie.

Halveer de citroen en snijd 1 helft in partjes. Knijp uit de andere helft wat sap over de köfte. Bestrooi met de peterselie. Serveer met de citroen en uiringen.

Serveertip: lekker met brood en Tzatziki saus

Op de foto komen de gehaktschijven net uit de pan en zijn ze nog niet afgegarneerd met rode ui

Algemeen


persons : 13 stuks
time : 30 minuten
book : AH website
print : Afdrukken