Kleverige wortelen uit de pan

Bijgerecht
  

under-heading

Kleverige wortelen uit de pan

Ingredienten

800 gr middelgrote wortelen
een grote klont boter
een paar laurierblaadjes
zeezout
zwarte peper, vers gemalen

Bereiding

Snij de wortelen in stukken van 6 cm lang en zoek een pan van een geschikte maat. waarin de wortelen naast elkaar rechtop passen.
Als je de wortels in het gelid in de pan hebt staan, leg je een klont boter op de wortels, stop je de laurierblaadjes ertussen en strooi je er zout en peper over.
Giet er zoveel water bij dat het tot halverwege de wortels komt en zet de pan op het vuur.

Laat het aan de kook komen, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan.
Houd de wortels ongeveer 20 minuten tegen de kook aan of tot ze gaar zijn.

Haal de deksel van de pan en laat het vocht inkoken tot er niets meer over is.
Dat duurt ongeveer een half uur*
Laat de wortels op laag vuur ongeveer 5 minuten zachtjes gaan in de boter tot ze aan de onderkant kleverig en bruin zijn.**

Keer de pan om op een schaal en serveer direct, pas op voor de hete boter!

Extra info:
* Bij mij was nog niet al het vocht verdampt, ik heb het restant afgegoten.
** De grens tussen bruin kleverig en verbrand ligt dicht bij elkaar, ik heb ze niet kleverig genoeg laten worden, de volgend keer moeten ze iets langer staan. De smaak verder was super!

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Kookboek: Kook met Jamie
print : Afdrukken