Klassieke Hollandse garnalen cocktail

Voorgerecht
  

under-heading

Klassieke Hollandse garnalen cocktail

Ingredienten

200 g verse Hollandse garnalen
1 kropje little gem sla
1 citroen
2 takjes peterselie

200 ml mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepels gembersiroop
3 eetlepels cognac
1 mespunt cayennepeper
enkele druppels citroensap
100 ml slagroom

Bereiding

Meng voor de cocktailsaus de ketchup, gembersiroop, cognac, cayennepeper en het citroensap door de mayonaise.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de cocktailsaus.

Snij de sla in dunne reepjes.

Spoel de garnalen af onder koud, stromend water en dep droog met keukenpapier.
Verdeel je garnalen in twee gelijke porties.
Doe onder in de glazen een flinke schep cocktailsaus. Verdeel 1 portie van de garnalen over 4 glazen.
Verdeel de sla over de 4 glazen.
Verdeel de tweede portie garnalen over de 4 glazen en schep de rest van de cocktailsaus erover. Garneer eventueel met wat fijngehakte peterselie en of een partje citroen.

Algemeen


persons : 2 pers
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken