Kipnuggets

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kipnuggets

Ingredienten

2 kipfilets

50 g bloem

1 tl zout

peper
3 el halfvolle yoghurt

3 el kraanwater

1 ei

6 el zonnebloem
75 gr panko

Bereiding

Doe de bloem en het zout in een kom. Roer er met een vork of garde de yoghurt en het water doorheen, totdat het beslag glad is zonder klontjes. Breek het ei boven het beslag in de kom en roer het er goed door. Doe er een beetje peper bij.

Snij de kipfilets in dunne platte stukjes, des te eerder is de kip gaar. Het is belangrijk dat je alle stukjes ongeveer even dik snijdt, want dan zijn straks alle nuggets tegelijk gaar. Doe de panko in een kommetje. Prik een stukje kip aan een vork en haal eerst door het beslag en daarna door het broodkruim. Doe dit met alle stukjes.

Je kunt nu de kipnuggets gaan bakken. Maak de olie op middelhoog vuur warm in een koekenpan of hapjespan. Bak de helft van de nuggets in 5 minuten. Draai ze na ongeveer 2 minuten met een tang om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere helft van de kipnuggets.

Opmerking:
- Voor mij mag er de volgend keer wat meer zout en peper op. Misschien handiger om gewoon de stukjes kip te zouten en te peperen.
- Heerlijk krokant, zowel mijn ega als mijn kleindochter waren er verrukt van !!

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken