Kipfilet met abrikozen

Hoofdgerecht / Slank
  

under-heading

Kipfilet met abrikozen

Ingredienten

stukje gember (2 cm)
1 ui
200 gram verse abrikozen*
200 gram kipfilet
kipkruiden
cayennepeper
zout
15 gram margarine
1 dl kippenbouillon (van tablet)

Bereiding

Was de abrikozen en week ze 1-2 uur in water.

Schil het stukje gember en snijd het heel fijn. Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
Snijd de gewelde abrikozen in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kipkruiden, cayennepeper en zout.

Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin. Fruit de ui en de gember mee. Voeg de abrikozen en de kippenbouillon toe en stoof de kip in 10 minuten gaar.

Lekker met witte rijst

*Tip:
Vervang de verse abrikozen eventueel voor 75 gram gedroogde abrikozen en laat ze in heet water wellen.


Bevat per persoon:

Energie 270 kcal 1130 kJ
Eiwit 26 gram
Vet 8 gram
Verzadigd vet 0 gram
Koolhydr. 23 gram
Vezels 0 gram

Orginele bron van dit recept:
www.recepten.voedingscentrum.nl
..

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Etentje bij Anneke en William
print : Afdrukken