Kipfilet gevuld met spinazie en roomkaas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kipfilet gevuld met spinazie en roomkaas

Ingredienten

4 kipfilets
4 kleine eetlepels roomkaas met kruiden
flinke handvol verse spinazieblaadjes
4 plakjes serranoham

Bereiding

Maak de kipfilet schoon en snijd hem in zodat er een zakje onstaat.

Was de spinazie en droog deze af, hak de spinazie fijn en meng deze daarna door de roomkaas.

Vul de kipfilets met het spinazie-roomkaas mengsel.
Wikkel elke kipfilet in een plakje serronaham en steek de ham vast met een coctailprikker.

Verhit wat boter en olie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar in ongeveer 25 minuten, de tijd is afhankelijk van de dikte van de kipfilet. Kipfilet bak je tot een kerntemperatuur van 75 Gr.C

Voor Big Green Egg of andere BBQ's:
Verhit je BBQ voor op 300 Gr.C voor indirect grillen.
Bak de gevulde kip gaar tot een kerntemertuur van 75 Gr.C. Bij ons was de kip gaar in 30 minuten

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken