Kip met gembersiroop

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kip met gembersiroop

Ingredienten

600-800 gr kipfilet
20 ml lichte sojasaus
50 ml donkere sojasaus
60 ml shaohsing rijstwijn ( alternatief droge sherry)
3 theel sesamolie
1 eetl. maïzena
2 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. fijngesneden gember
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 eetl. suiker
½ theel . sechuanpeper ( alternatief chilipoeder)
150 ml kippenbouillon

Bereiding

Snij de kipfilet in stukken.
Zet alle ingrediënten in afgemeten hoeveelheden klaar.

Haal van de ingrediënten die je klaar gezet hebt af: een ½ eetlepel donkere sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn, 1 theel sesamolie en een ½ theel maïzena. Roer dit goed door elkaar. Roer er dan ( alle) lichte soja door.
Schenk deze marinade over de gesneden kipfilet. Laat dit 1 uur marineren.

Giet de kip af en vang de marinade op.
Verwarm de zonnebloemolie in een anti aanbakpan en bak hierin de blokjes kip.

Verwarm de overgebleven sesamolie in een wak en bak hierin de gember tot hij knapperig is.
Voeg de fijngesneden knoflook toe, de rest van de donkere sojasaus, de suiker en de sechuanpeper toe en schenk dan de bouillon erbij.
Draai het vuur laag, dek af met een deksel en laat 5 minuten sudderen.

Roer de rest van de maïzena door de bewaarde marinade, voeg de rijstwijn hieraan toe en roer dit goed door. Voeg dit toe aan tezamen met de kip toe aan het soja-gembersausje.
Breng het geheel aan de kook en laat het 1 minuut doorwarmen.

Serveer de kip met rijst.

Serveertip: Lekker met komkommersalade met een Japans tintje.

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten + 1 uur marineren
book : Tijdschrift: Delicious april '08, recept aangepast
print : Afdrukken