Kerst banoffee toetje in glas

Bijgerecht
  

under-heading

Kerst banoffee toetje in glas

Ingredienten

375 ml slagroom
300 ml roomkaas
9 eetlepels poedersuiker
3 bananen
18 Bastogne koeken
9 eetlepels karamelsaus

eventueel citroensap, zie onder aan het recept

Bereiding

Mix met behulp van een mixer de roomkaas, de poedersuiker en de slagroom tot een smeuïg romig geheel.

Hak de Bastogne koekjes fijn, dit gaat het makkelijkst als je ze in een plastic zakje doet en daar met een deegroller op pan op slaat.

Snij de bananen in plakjes.
Maak laagjes in de glaasjes van de roomkaas, Bastogne kruimels, banaan.
Schenk de karamel saus over de toetjes en serveer direct.

Versiering:
Mijn dochter en kleindochter hebben van chocolade, mini pretzels en oogjes deze leuke kerstversiering voor in de glaasjes zelf gemaakt, dat maakte het nagerecht wel heel bijzonder!

Tip,
Wil je dit toetje een paar uurtjes van tevoren maken, besprenkel dan de banaan met citroensap om verkleuren tegen te gaan.

Algemeen


persons : 6 pers
time : 20 minuten
book : Gemaakt door mijn dochter en kleindochter Kerst 2023
print : Afdrukken