Kappertjes roomsaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Kappertjes roomsaus

Ingredienten

25 g boter
1 sjalotje, fijngesnipperd
25 gr pancetta, in miniblokjes gesneden
2 ruime eetlepel kappertjes
1 eetlepel cognac
150 ml kalfsjus
150 ml slagroom
zout
versgemalen zwarte peper
1 ruime theelepel maïzena

Bereiding

Schil en snipper het sjalotje fijn.
Snijd het spek in mini blokjes.
Smelt de boter in een sauspan en bak hierin het sjalotje en de spekjes zachtjes aan. Blus af met een scheutje cognac en voeg vervolgens de vleesjus en slagroom toe.
Voeg de kappertjes toe en laat de saus enkele minuten rustig inkoken.

Roer maïzena aan met een scheutje koud water. Voeg net zoveel toe tot je een mooi niet te dunne en niet te dikke saus hebt gekregen.
Proef en voeg eventueel zout en versgemalen zwarte peper naar behoeft toe.


Opmerking:
Eigenlijk had dit groene pepersaus moet worden maar in de haast had ik kleine kappertjes uit de koelkast gehaald en toegevoegd. Toen ze in de saus lagen zag ik het maar toen was het al te laat. Het was zo lekker dat ik het recept nu toch gearchiveerd heb.

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Eigen touch van Het originele recept
print : Afdrukken