Kalkoenreepjes met garnalen in mosterdsaus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalkoenreepjes met garnalen in mosterdsaus

Ingredienten

400 gr kalkoenfilet
2 bosuitjes
40 gr margarine
3 dl droge witte wijn
¼ liter slagroom
1 eetlepel mosterd
2 volle theelepels maizena
100 gr gepelde garnalen
peper en zout

Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in reepjes van 3 cm lang. Snipper de bosui. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de stukjes kalkoen rondom bruin. Voeg het grootste gedeelte van de bosui toe en bak deze 1 minuut mee. Schenk d wijn in d span en roer op hoog vuur de aanbaksels op d bodem van de pan los. Voeg al roerend de room en de mosterd toe en laat het vlees in nog circa 3 minuten gaar worden.
Roer de maizena met water glad en bind hiermee de saus.
Verwarm de garnalen kort mee en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Garneer met de rest van de bosui.

serveertip: lekker met gebakken witlof en rijst

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Diner bij Petra
print : Afdrukken