Kalkoenfilet rollade cordon bleu

Hoofdgerecht
  

under-heading

Kalkoenfilet rollade cordon bleu

Ingredienten

1 kalkoenfilet van 1 kilo
6-8 plakjes yorkham
4-5 eetlepels geraspte mozzarella kaas
zout peper
kipkruiden naar eigen keuze
1 winterwortel
1 grote ui
5-8 teentjes knoflook
3 laurierblaadjes
boter om in te bakken
eventueel wat maizena

Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in de lengterichting in en snijd daarbij de zijkanten in zodat er een zoveel mogelijke rechte lap vlees ontstaat.
Bestrooi het vlees aan wat de binnenzijde gaat worden met zout en peper.
Leg de plakken yorkham op het vlees en verdeel de geraspte kaas erover.
Rol het vlees op zodat er een rollade onstaat.
Bindt het vlees stevig op met keukentouw.
Bestrooi het vlees daarna rolyaal met de kipkruiden naar je keuze.

Verwarm de oven voor op 180 Gr.C.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de rollade rondom bruin. Leg hem daarna in een braadslede.
Bak in het bakvet de ui in grove stukken gesneden ui, de in plakken gesneden winterwortel en de hele tenen knoflook.
Voeg de laurierblaadjes toe en bak alles even aan.
Voeg het daarna toe aan het vlees in de braadslede.

Schuif het vlees in de warm oven en bak het gaar tot een kerntemperatuur van 74Gr.C. Bij mij was dat in 62 minuten

Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het ongeveer 10-15 minuten rusten voordat je het in mooie plakken snijd.

Voeg een beetje water toe aan het bak mengsel welke achterblijft in het bakblik en roer alle smaakvolle baksels goed los. Verwarm het geheel en schenk het daarna door een zeef.
Verwarm de jus opnieuw en bindt deze met wat maizena of allesbinder tot een mooie jus.

Snijd het vlees in plakken er serveer de jus er apart bij


Algemeen


persons : ruim 6 personen
time : 75 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken